Sam Bird wint Buenos Aires ePrix, geplaagde Robin Frijns 8e (VIDEO)

Na een gevecht met de als laatste gestarte Sébastien Buemi, dat tot aan de finish duurde, kroonde Sam Bird zich tot winnaar van de Formule E-race in Buenos Aires. Robin Frijns werd geplaagd door een defect aan zijn auto, maar finishte toch nog als achtste.

Het belangrijkste ingrediënt voor een spannende race ontstond in de kwalificatie. Kampioenschapsleider Sébastien Buemi spinde daar met een 18e en laatste startplek als resultaat. Sam Bird daarentegen vloog over de baan en pakte zijn eerste pole position.

In de race zelf was Sam Bird goed weg, maar Buemi achteraan begon direct aan een imponerende opmars. Met een inaalactie in de eerste ronde waarbij de auto’s vier-wijd over de baan gingen pakte hij zijn eerste drie tegenstanders. Zijn e.dams-Renault had daarna meer snelheid dan de rest van het veld en zo klom hij ronde voor ronde op tot hij achter Buemi en Lucas di Grassi op P3 terechkwam. Met ook nog de hulp van een safetycar kwamen de drie dicht bij elkaar, waarna Di Grassi in zijn aanval op Buemi een foutje maakte en Buemi naar P2 opschoof. Vóór hem was het echter Sam Bird die sterk verdedigde en de ontketende Zwitser in de laatste ronden achter zich wist te houden.

De Nederlander Robin Frijns reed een goede race. Na wat problemen in de vrije trainingen kwalificeerde hij zich alsnog knap op P6. Bij de start won hij een plaats, die hij snel weer moest inleveren toen de snellere Di Grassi hem passeerde. Met het uitvallen van Felix da Costa kwam de Andretti-rijder weer terug op P5, wat na de pitstop c.q. autowissel weer P6 werd. Tot twee ronden voor het einde behield hij die positie, waarna de energie-opwekking in een van de achterremmen het begaf. Een doorschieter in de bocht was het gevolg, evenals een sneller leeglopende accu. Frijns verloor daardoor twee posities om uiteindelijk te finishen als achtste.

Sébastien Buemi blijft leiden in het kampioenschap voor Lucas di Grassi en Sam Bird. Robin Frijns staat achtste achter Nick Heidfeld en voor Nicolas Post. De volgende race is op 12 maart aanstaande in Mexico City.

UITSLAG Formule E Buenos Aires ePrix

Foto: FormulaE.com