Pastor Maldonado bevestigt vertrek

Maldonado_2014

Het gonsde de afgelopen weken van de geruchten, maar nu is het officieel. Pastor Maldonado is zijn zitje bij Renault kwijt. De Venezolaan bracht in een verklaring het nieuws zelf naar buiten.

‘Vandaag deel ik u met de grootste nederigheid mede dat ik niet op de startgrid voor de Formule 1 in 2016 zal staan’, zo schrijft Maldonado.

Oorzaak

De Venezolaan gaat niet in op de oorzaak van de breuk met Renault, maar volgens de geruchten moet hij het veld ruimen wegens een meningsverschil tussen de renstal en zijn sponsor PDVSA, de Venezolaanse olie- en gasmaatschappij.

De vrijgekomen plek bij Renault zal zo goed als zeker worden ingevuld door Kevin Magnussen. De Deen kreeg eerder te horen niet meer nodig te zijn bij McLaren waar hij als reserverijder actief was. Magnussen stond ook in de belangstelling van Manor, wellicht nu een optie voor Maldonado.

Loopbaan

Maldonado was de afgelopen twee seizoenen actief voor Lotus, dat door Renault is overgenomen. Daarvoor reed de Venezolaan drie jaar voor Williams, met als hoogtepunt de winst in Barcelona tijdens de Spaanse Grand Prix in 2012.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden