Vandoorne snelste in Pirelli-bandentest

images_Formule1_2015_nieuws-dec_pirelli_abudhabi

Stoffel Vandoorne heeft vandaag de snelste tijd genoteerd in de Pirelli-bandentest op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. De Belg noteerde een 1:44.103 waarmee hij ruim 0,3 seconden sneller was dan Kimi Raikkonen.

Vandoorne reed 99 ronden in de twaalf uur durende sessie die afgesloten was voor publiek én pers. Hij was daarmee niet de meest productieve coureur, die eer viel ten deel aan Pascal Wehrlein die voor Mercedes testte en maar liefst 107 ronden aflegde.

Onze landgenoot Max Verstappen nam samen met Carlos Sainz elk een helft van de sessie voor zijn rekening. Verstappen - die vandaag door de volgers van @F1 nog werd verkozen tot coureur van het jaar - kwam tot een achtste tijd met 54 ronden. Sainz reed 56 ronden en kwam tot de elfde tijd.

De 9-tot-9 test in Abu Dhabi zag een aantal nieuwe namen in de verschillende Formule 1-bolides. Adderly Fong deelde de test met Marcus Ericsson voor Sauber. Naast Nico Hulkenberg nam de Mexicaan Alfonso Celis plaats. Rio Haryanto had eerder in 2012 getest in de Formule 1, hij deelde vandaag de auto met debutant Jordan King.

In de test werden diverse versies van de nieuwe ultrasoft compound getest. Paul Hembery, directeur motorsport bij Pirelli kijkt tevreden terug op een lange testdag: "We hadden een kans wat betreft het testen van banden voor volgend seizoen en we kunnen tevreden zijn met wat we bereikt hebben. De ultrasofts zijn goed getest en dat was een van de doelen voor deze sessie." De nieuwe compound zal voornamelijk ingezet worden op de stratencircuits zoals Monaco. Hembery: "Deze banden presteren beter dan de huidige versie van de reguliere supersofts." De banden verliezen sneller het momentum en dwingen de teams zo om radicalere keuzes te maken in de strategie.

Uitslag Pirelli-bandentest:

1. Stoffel Vandoorne - 99 ronden
2. Kimi Raikkonen - 46 ronden
3. Marcus Ericsson - 38 ronden
4. Jolyon Palmer - 90 ronden
5. Sebastian Vettel - 56 ronden
6. Pascal Wehrlein - 107 ronden
7. Daniel Ricciardo - 57 ronden
8. Max Verstappen - 54 ronden
9. Nico Hulkenberg - 66 ronden
10. Valtteri Bottas - 103 ronden
11. Carlos Sainz - 56 ronden
12. Adderly Fong - 57 ronden
13. Alfonso Celis - 65 ronden
14. Rio Haryanto - 56 ronden
15. Jordan King - 59 ronden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden