Rosberg wint laatste GP, Verstappen puntloos uit Abu Dhabi

rosberg_GP_AbuDhabi

Nico Rosberg heeft de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi gewonnen. Rosberg sluit daarmee het seizoen af met drie achtereenvolgende overwinningen. Voor Max Verstappen en Toro Rosso werd het een weinig succesvol slot van het seizoen. Verstappen eindigde buiten de punten op een zestiende plaats.

Lewis Hamilton probeerde op zijn beurt in overleg met het team de strategie te veranderen om toch Rosberg te pakken, maar hij slaagde er niet in zijn punt te pakken.

Aan de kant van Ferrari reed Sebastian Vettel een ijzersterke wedstrijd nadat hij vanaf de vijftiende plaats gestart was. Met een erg lange eerste stint vocht de Duitser zich naar voren maar liet hij de derde plaats voor Kimi Raikkonen.

Verstappen puntloos de winter in

Max Verstappen kende weinig succes in Abu Dhabi. De Nederlander kon het gebrek aan vermogen niet compenseren met de vechtlust die hij tentoon stelde.

Verstappen moest een extra pitstop maken vanwege een vlakke kant op zijn banden. Daarna vocht hij zich weer een weg langs Marcus Ericsson en kreeg het in de slotfase aan de stok met Jenson Button. In dat gevecht moest Verstappen even van de baan om Button voorbij te steken, dat leverde hem uiteindelijk een tijdstraf van vijf seconden op. De voorsprong op Button bleek voldoende maar toen de Nederlander ook nog een straf kreeg voor het negeren van blauwe vlaggen was een zestiende plaats het resultaat.

Uitslag GP van Abu Dhabi:

1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Kimi Raikkonen
4. Sebastian Vettel
5. Sergio Perez
6. Daniel Ricciardo
7. Nico Hulkenberg
8. Felipe Massa
9. Daniil Kvyat
10. Carlos Sainz
11. Romain Grosjean
12. Jenson Button
13. Valtteri Bottas
14. Marcus Ericsson
15. Felipe Nasr
16. Max Verstappen
17. Fernando Alonso
18. Will Stevens
19. Roberto Merhi
DNF. Pastor Maldonado

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden