Update: Rosberg wint GP Brazilië, Verstappen smaakmaker op P9

rosberg_GPBrazilie

Van start tot finish domineerde Nico Rosberg de Grand Prix van Brazilië. De Duitser, die verlost is van het juk dat hem schijnbaar dwars zat, wint de tweede race op rij. Max Verstappen haalde met P10 een zwaarbevochten punt binnen op het circuit van Interlagos, hij werd smaakmaker in de race en schoof door diskwalificatie van Massa op naar P9.

Nico Rosberg zou er weinig van meekrijgen, hij domineerde de voorlaatste race van het seizoen. Rosberg startte van pole position en zou die plek niet meer afgeven, hoewel Lewis Hamilton na de derde stop toch even dichtbij kwam. In het hevige verkeer sloot Hamilton het gat maar bij het passeren van een achterblijver verremde de Brit zich en was het klaar wat betreft de overwinning.

Hamilton consolideerde met een tweede plaats, Sebastian Vettel werd wederom derde. Kimi Raikkonen haalde een vierde plaats binnen, belangrijk voor hem want hij was sinds de GP van Japan niet meer gefinisht zonder een crash mee te maken.

Update: Diskwalificatie voor Massa

Felipe Massa wist op zijn Interlagos niet te zorgen voor een Braziliaans feestje, Massa en zijn team moesten zich na de wedstrijd verantwoorden bij de wedstrijdleiding door een onregelmatigheid met de banden aan het begin van de wedstrijd. Voorafgaand aan de race mogen de banden volgens het reglement een temperatuur hebben van 110 graden. Bij metingen bleken de banden van de bolide van Massa 137 graden te zijn. Dat is niet toegestaan, waarna de Braziliaan uit de uitslag werd geschrapt.

Verstappen smaakmaker met een punt

Max Verstappen sierde de wedstrijd door constant in gevecht te zijn met Sergio Perez en Romain Grosjean. Diezelfde Perez was het slachtoffer van Verstappens eerste inhaalactie. In de eerste bocht was Verstappen zijn Mexicaanse collega de baas. Een aantal ronden later herhaalde hij deze actie toen hij Felipe Nasr moest verschalken voor P11.

In de slotfase dichtte Verstappen een gat van drie seconden richting Pastor Maldonado die de hele wedstrijd out-of-sync reed. Maldonado reed met banden die zeven ronden ouder waren dan die van Verstappen. De Nederlander maakte het karwei af in de Senna S-bocht door deze keer aan de binnenkant Maldonado voorbij te steken.

De Nederlander haalde zo een zwaarbevochten tiende plaats in de race die later omgezet werd in een negende plaats door diskwalificatie. Voor de zesde keer op rij komt Verstappen aan de finish in de punten. In de strijd om het wereldkampioenschap ziet hij echter Nico Hulkenberg langszij komen voor de tiende plaats. Hulkenberg werd zesde.

Uitslag:

1. Nico Rosberg
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel
4. Kimi Raikkonen
5. Valtteri Bottas
6. Nico Hulkenberg
7. Daniil Kvyat
8. Romain Grosjean
9. Max Verstappen
10. Pastor Maldonado
11. Daniel Ricciardo
12. Sergio Perez
13. Felipe Nasr
14. Jenson Button
15. Fernando Alonso
16. Marcus Ericsson
17. Will Stevens
18. Alexander Rossi
DNF Carlos Sainz
DSQ Felipe Massa

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden