Di Grassi naar winst in E-Prix Putrajaya, Frijns verrast met P3

Lucas di Grassi mag dan misschien de E-Prix in Maleisieë gewonnen hebben, de Nederlander Robin Frijns verraste in Putrajaya met een derde plaats in de tweede race van het seizoen. Frijns profiteerde met een beschadigde auto van het uitvallen van Jerome D’Ambrosio in de laatste ronde.

Lang leek het erop dat niemand Sebastien Buemi onbedreigd naar de overwinning zou kunnen rijden, echter viel hij vlak voor zijn pitstop stil. Een reset hielp hem weer opweg maar hij kon zich niet meer mengen in de strijd voor de podiumplekken. Nicolas Prost leek de andere kandidaat namens EDams voor de overwinning maar ook hij moest vroeg stoppen, waarschijnlijk door alarmerende berichten van teamgenoot Buemi.

Dat Robin Frijns wel voor het podium kon strijden, kwam met name door de mensen voor hem die fouten maakten en zodoende steeds een plaats winst kon pakken. De Nederlander moest op de achtste plaats beginnen aan de race maar pakte door technische problemen bij Sarrazin al voor de start een plek winst.

Hij kon het tempo van zijn voorgangers – met uitzondering van Buemi – prima volgen en reed zelfs even aan de leiding in de race toen de rest moest stoppen om over te stappen naar de andere auto. Frijns kwam in de slotfase in aanraking met de muur toen hij Loïc Duval in wilde halen. Een krabbende auto vertraagde Frijns wel degelijk maar het was genoeg om de vierde plaats vast te houden tot D’Ambrosio zich verslikte in de laatste ronde.

Frijns in gevecht

WATCH @RFrijns & @sambirdracing go wheel-to-wheel with an ailing @loicduval #PutrajayaePrix

Posted by FIA Formula E on vrijdag 6 november 2015

Voor Di Grassi was het de derde overwinning in de Formule E, de Braziliaan pakt eveneens de leiding in het kampioenschap over van Buemi. De volgende race voor de Formule E is in Punta Del Este, Uruguay op zaterdag 19 december.