Reactie Max Verstappen na trainingen Grand Prix Mexico

Eerste in de eerste vrije training in Mexico City en gecrasht tijdens de tweede. Het was een enerverende dag voor Max Verstappen. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: “Het was een nieuwe ervaring voor iedereen vandaag, omdat dit de eerste keer is dat we hier rijden. De omstandigheden waren daarom aan het begin vrij lastig, maar ik denk dat we het goed hebben opgebouwd en een hele goede FP1 hadden. Om de sessie op P1 eindigen is mooi natuurlijk en dat betekent dat de auto het goed doet en ik geniet van het rijden hier.”

Verstappen vervolgt: “Helaas, tijdens mijn eerste snelle ronde in FP2 raakte ik plotseling de achterkant kwijt en crashte ik in de laatste bocht. Het was misschien gewoon een combinatie van koude banden en de baan die nog wat vochtig was. Ik denk dat ik de grip overschatte. Het is wat jammer dat er in die bocht niet meer ruimte is om uit te wijken. Vanavond hebben we de tijd om ons te concentreren op alle gegevens van Carlos’ FP2 om ons voor te bereiden op morgen.”

Foto: Scuderia Toro Rosso