Reactie Max Verstappen na de F1 US Grand Prix

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_US_GP_2015_P4

Max Verstappen vocht vandaag met wereldkampioenen en tipte even aan het podium. Een prachtige vierde plaats was zijn deel aan de finish van de US Grand Prix in Austin. In het wereldkampioenschap pakte hij twee plaatsen en staat de 18-jarige nu tiende. Hoe heeft hij vandaag beleefd?

Max Verstappen: "Ik heb echt genoten van de race van vandaag! Een vierde plaats is een mooi resultaat, zeker het beste dat we konden doen vandaag, en ik ben gewoon echt, echt blij! Er waren een aantal hele goede gevechten op de baan en ik zou zeggen dat dit de meest complete race van het seizoen was tot nu toe was. Alles werkte zoals het zou moeten werken. Ik maakte geen fouten en het team heeft perfect werk met de strategie gedaan met telkens de juiste beslissingen."

Over de eerste pitstop: "Het was lastig om te weten wanneer je de overstap naar slicks moest maken, omdat je nooit te vroeg wil gaan en dan tijd verliest, dus je wacht gewoon af en kijkt of iemand anders het doet. Toen ik over de radio hoorde dat een andere auto op slicks reed en het niet al te slecht deed, zei ik oke, nú gaan we."

Max Verstappen: "Eenmaal op de softs heb ik niet veel risico genomen, omdat ik wist dat ik op de banden moest passen en we hebben ze het tot einde goed gehouden. Ik ben echt blij met vandaag en ik wil het team bedanken voor alle inspanningen dit weekend."

› Lees ook het raceverslag: US GP: Hamilton wint en wereldkampioen, Max P4

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden