Moto2: Rins met bonkend hart naar overwinning

images_MotoGP_2015_oktober_151017_AUS_QP_Moto2_rins

Op het einde van de Moto2-race van de Australische GP had Alex Rins een voorsprong van bijna zeven seconden op Sam Lowes. Die marge verhulde dat de Spanjaard met bonkend hart de 25 ronden op Phillip Island had volbracht. “Ik was hartstikke nerveus,” bekende Rins achteraf. “In de eerste twee rondjes had ik een paar foutjes gemaakt en het is heel moeilijk geconcentreerd te blijven als je alleen aan kop rijdt.”

Rins was zich er aanvankelijk niet van bewust dat hij weinig te vrezen had van de achtervolgers. Sam Lowes had zijn handen vol aan Thomas Luthi, tot het moment dat de Zwitser viel, en aan zijn versnellingen. Het team had op de grid nog de gearing een tandje langer gezet, maar dat pakte op het rechte stuk helemaal verkeerd uit. “Het leek wel of ik stil stond op het rechte stuk,” vertelde Lowes. “Bij de eerste keer was ik helemaal in paniek en dacht: ‘Dit wordt een ramp’. Met de tweede plaats ben ik meer dan gelukkig, want ik zag het echt even niet zitten. Rins was het hele weekend al sterk en sneller, dus het is een verdiende overwinning voor hem.”

De winst in Australië was al de tweede zege voor Rins in zijn eerste jaar in de Moto2. Door de afwezigheid van de geblesseerde Tito Rabat nam Rins met die 25 punten de tweede plaats in de stand over. Johann Zarco, die de wereldtitel vorige week in Japan al veiligstelde, finishte op de zevende plaats.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden