Max Verstappen 8e in Singapore GP na sterke inhaalrace

Max_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_Singapore_2015__race

Sebastian Vettel heeft vanaf pole position de Singapore Formule 1 Grand Prix gewonnen. De man van de wedstrijd was echter Max Verstappen. De 17-jarige kwam niet weg bij de start en moest zijn race starten met anderhalve ronde achterstand. Twee safetycars en veel inhaalacties later werd hij uiteindelijk als achtste afgevlagd.

De start voor Max Verstappen was dramatisch. Hij viel stil bij het startsignaal en moest de pits in worden geduwd voor een herstart. Eenmaal op weg volgde er een inhaalrace die de jonge Limburger tot de ster van de wedstrijd maakte.

Verstappen startte met anderhalve ronde achterstand op het veld. De eerste fase van de inhaalrace werd hij geholpen door een virtele safetycar nadat Hulkenberg crashte bij het uitkomen van de pits na contact met Massa. Verstappen kon daardoor zijn achterstand inlopen op de twee Manors van Stevens en Rossi en zich weer invechten in het veld.

De ronden erna gebeurde er veel: Massa, Hamilton en Alonso vielen achtereenvolgens uit en vóór Verstappen maakten Sainz en Ericsson een pitstop. Max Verstappen schoof door naar de top-10, om er voorlopig op de achtste plaats te settelen.

Hierna volgde er een bizar moment toen een man de baan opwandelde en de echte safetycar naar buiten kwam. Max Verstappen, die inmiddels naar binnen was geweest om een laatste set supersofte banden te halen, lag op dat moment weer terug op plaats twaalf.

Toen de baan weer vrij was pakte Verstappen, onder andere door wederom een knappe inhaalactie buitenom op Nasr, twee plaatsen en belandde op plaats tien. De twee Lotussen met Pastor Maldonado en Romain Maldonado zagen vervolgens ook de ontketende Verstappen passeren, die daarmee de achtste plaats veroverde. De laatste tien ronden drong hij ook aan bij Sergio Perez, maar de ervaren Mexicaan verdedigde goed.

Max Verstappen kreeg van het team ook nog de opdracht om teamgenoot Sainz voorbij te laten, wat de 17-jarige weigerde, waar het team hem achteraf, na de race, gelijk in gaf. Verstappen beëindigde zo een ijzersterke inhaalrace die hem vanaf de twintigste tot de achtste plaats aan de finish bracht. Hij is weer vele fans rijker.

Lees hier de reactie van zowel Mas als Jos op de teamorders en de Grand Prix.

De race van minuut tot minuut teruglezen vanaf de start kan hier in de LIVE-blog.

Uitslag F1 Singapore Grand Prix (provisioneel)

P. Coureur
1 Vettel/Ferrari
2 Ricciardo/Red Bull
3 Raikkonen/Ferrari
4 Rosberg/Mercedes
5 Bottas/Williams
6 Kvyat/Red Bull
7 Perez/Force India
8 Verstappen/Toro Rosso
9 Sainz/Toro Rosso
10 Nasr/Sauber
11 Ericsson/Sauber
12 Maldonado/Lotus
13 Grosjean/Lotus
14 Rossi/Manor
15 Stevens/Manor
DNF Button/McLaren
DNF Alonso/McLaren
DNF Hamilton/Mercedes
DNF Massa/Williams
DNF Hulkenberg

Foto: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden