Moto2: Zarco is Rins en Rabat net te snel af

Moto2-klassementsleider Johann Zarco heeft in de kwalificatie voor de GP van San Marino de pole position gepakt. De Fransman was op het circuit van Misano zijn belangrijkste concurrenten Alex Rins en Tito Rabat te snel af.

Zarco (foto) had zijn pole position te danken aan zijn chef-monteur, bekende hij. “Hij zei dat anderen snel waren op zachtere banden. Ik had daar niet het beste gevoel bij, maar hij vond dat ik het tenminste moest proberen als ik de pole wilde. Ik twijfelde of het zou werken, maar ik heb het toch gedaan en inderdaad: ik was sneller.”

Met nog zes wedstrijden te gaan – San Marino is de dertiende van achttien races – heeft Zarco inmiddels een flinke marge opgebouwd in de strijd om het Moto2-kampioenschap. “Ik mag voorzichtig aan de titel gaan denken,” zei hij. “Het is onnodig om grote risico’s te nemen. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk wedstrijden winnen, maar liever haal ik de punten binnen.”