Kwalificatie GP Italië: Hamilton zonder druk naar pole position

Hamilton_Q_Monza

Wederom waren er een tal van technische problemen voor aanvang van de kwalificatie. Bij Ricciardo, Rosberg én Verstappen moest er gesleuteld worden terwijl Lewis Hamilton wederom een pole position pakte. Het verslag met volledige uitslag.

Terwijl Q1 al lang en breed was begonnen, werd er in de pits van Toro Rosso nog volop gesleuteld aan de auto van Max Verstappen. Kort voor het einde van de sessie kon de jonge Limburger nog even naar buiten om informatie te vergaren over zijn auto, echter vloog er ook een stuk bodywork van zijn auto. Een tijd zou hij dan ook niet zetten. Ook bij Daniel Ricciardo bleef het lang stil, hij kon met drie minuten te gaan in de eerste sessie naar buiten. De Australiër zou nog een tijd zetten waarmee hij Q2 behaalde. Afvallers in Q1 waren naast Verstappen: Stevens, Merhi, Alonso en Button.

De tifosi veerde op toen zowel Vettel als Raikkonen zich lieten zien in Q2. De beide mannen van Ferrari tekenden voor een tweede en derde plaats in de sessie waar Lewis Hamilton de snelste tijd liet noteren: 1:23.823. De overgebleven auto’s met Renault motor zouden in Q2 niet overleven. Ricciardo zou zelfs niet naar buiten komen voor een run, Sainz en Kvyat deden dat wel. Zij behoorden naast Felipe Nasr en Pastor Maldonado dan ook tot de afvallers in Q2.

In de derde kwalificatiesessie stonden er zodoende zeven Mercedes-motoren en drie Ferrari-motoren aan het vertrek. Hulkenberg kwam niet verder dan één run waar hij aan het einde van zijn inlap liet weten zonder power te zitten, hetgeen ook gebeurde in de kwalificatie op Spa. De Duitser zou niet meer terugkeren op de baan. Lewis Hamilton liet zijn klasse zien door relatief gemakkelijk de pole position te pakken. Nico Rosberg schoot tekort en kwam niet verder dan de vierde plaats met beide Ferrari's voor zich. Daar zag Vettel dat hij zijn Finse teamgenoot voor zich moest dulden.

Uitslag kwalificatie Grand Prix Italië

(De definitieve startopstelling wordt later vastgesteld) 

P. Coureur Tijd
1 Hamilton/Mercedes 1:23,397
2 Raikkonen/Ferrari +0,234
3 Vettel/Ferrari +0,288
4 Rosberg/Mercedes  +0,306
5 Massa/Williams +0,543
6 Bottas/Williams +0,730
7 Perez/Force India +1,229
8 Grosjean/Lotus +1,657
9 Hulkenberg/Force India +1,920
10 Ericsson/Sauber +2,817
11 Maldonado/Lotus  
12 Nasr/Sauber  
13 Sainz/Toro Rosso   
14 Kvyat/Red Bull  
15 Ricciardo/Red Bull  
16 Button/McLaren  
17 Alonso/McLaren  
18 Stevens/Manor  
19 Merhi/Manor  
20 Verstappen/Toro Rosso  

Foto: Mercedes GP

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden