Moto3: Loi finisht als vijfde na start vanaf P28

images_MotoGP_2015_augustus_150830_GBR_race9-8

Nog nooit eerder won een Engelsman de wedstrijd in de lichtste klasse in de Britse Grand Prix. Tot vandaag. In de gietende regen bracht Danny Kent de duizenden Britten op de tribunes van Silverstone in extase. Met een enorme voorsprong kwam Kent als eerste over de streep, gevolgd door Jakub Kornfeil en Niccolo Antonelli. Niet ver achter het trio kwam Livio Loi als vijfde over de streep. De Belg in dienst van het Nederlandse RW Racing GP was gestart vanaf de 28ste plaats.

De natte baan leverde tal van valpartijen op. In de eerste ronde al schoven Jorge Navarro en Karel Hanika – gestart vanaf 1 en 2 – eraf. Drie rijders crashten twee keer (Hanika, Viñales, Binder) en Jorge Martin zelfs drie keer. Slechts twintig van de 36 gestarte coureurs haalden de finish. Blijven zitten was dus al een kunst op zich.

De gutsende regen leverde echter ook aangename verrassingen op. Jakub Kornfeil stond voor het eerst in zijn carrière op het podium en RW Racing GP-coureur Livio Loi finishte als vijfde. De 11 punten die dat opleverde brachten Loi naar plaats 13 in het WK. “Dit was zeker geen simpele race,” vertelde de kleine Belg. “Ik moest van ver komen: met 27 rijders voor je in de regen zie je in de eerste ronde helemaal niks. Gaandeweg ging het beter en kon ik de een na de ander inhalen. Op het eind werd het weer moeilijk, toen het harder ging regenen en ik alles moest bijzetten om overeind te blijven. Ik werd nog bijna omver gekegeld door Bastianini toen die viel. Het resultaat is geweldig. Ik heb 23 posities goedgemaakt en ik heb genoten van de wedstrijd. Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen. Nu moeten we het zien vast te houden voor Misano.”