Moto2: Zarco controleert banden het beste

Niets was er over van de banden van de Moto2-machines na afloop van de race voor de Britse Grand Prix. De stukken rubber vlogen letterlijk in het rond op het circuit van Silverstone terwijl de baan heel langzaam opdroogde na een fikse regenbui. De Franse kampioenschapsleider Johann Zarco wist het beste om te gaan met de veranderende omstandigheden. Hij schreef in Engeland zijn vijfde overwinning van het seizoen bij en bouwde zijn voorsprong weer verder uit.

Zarco had geen geweldige start van de race. De Spaanse titelverdediger Tito Rabat, zaterdag in de kwalificatie nog hard gevallen, pakte de holeshot. Binnen twee ronden had Rabat een voorsprong van 2 seconden opgebouwd. Maar daarbij vergde hij blijkbaar zoveel van zijn regenbanden dat die voorsprong even snel verdween als hij ‘m had opgebouwd. 

Zarco daarentegen hield zich koest, keek de kat uit de boom en spaarde zijn banden in het kielzog van Alex Rins. Toen hij na een ronde of acht precies wist waar de grenzen lagen op de snel opdrogende baan, plaatste hij zijn aanval. Zarco wist een gat te slaan van maximaal 8 seconden en managede zijn voorsprong perfect. Achter hem vochten de Spanjaarden Alex Rins, Tito Rabat en Alex Marquez een spannende strijd uit om de resterende podiumplaatsen, terwijl ze alle kanten op gleden op de compleet afgesleten regenbanden. Rins (tweede) en Rabat (derde) kwamen het beste uit die strijd.