Moto3: Navarro profiteert maximaal van slipstream

Jorge Navarro heeft op Silverstone zijn eerste pole position in de Moto3 behaald. De jonge Spanjaard wist maximaal te profiteren van de slipstreams die de rijders in de lichtste Grand Prix-klasse op het langste circuit van het seizoen een voordeel van een seconde kunnen opleveren. In zijn kielzog pakte ex-Red Bull Rookies-kampioen Karel Hanika de tweede plaats, voor klassementsleider Danny Kent.

Kent had het moeilijk op zijn thuiscircuit. Hij miste de eerste training vrijdag door een technisch probleem. Daardoor liep hij de rest van de tijd min of meer achter de feiten aan. Voor de wedstrijd zegt dat overigens niet zo veel. De kans is groot dat het opnieuw een wedstrijd wordt die pas op de streep wordt beslist. Het weer zal daar mogelijk een rol in spelen: de verwachtingen zijn zeer wisselvallig en de Moto3 sluit deze keer het programma af. Vanwege het uur tijdverschil (tv-uitzendingen) met de rest van Europa begint de MotoGP om 13.00 uur Britse tijd (14.00 uur Europese tijd) en de Moto3 om 14.30 uur (= 15.30 uur CET).