Kimi Räikkönen ook in 2016 bij Ferrari

Kimi Räikkönen rijdt ook in 2016 voor Ferrari, zo is vanmiddag bekendgemaakt. Een aantal namen, waaronder Valtteri Bottas, werd in verband gebracht met de Italiaanse renstel dat nu aan alle speculaties een eind heeft gemaakt.

Met het contracteren van de 35-jarige Fin heeft Ferrari gebruikgemaakt van de optie die afgelopen jaar in het contract van Räikkönen werd opgenomen. Ferrari gaat volgend seizoen door met hetzelfde rijdersduo, ook Sebastian Vettel is vastgelegd.

‘Dit is mijn familie’

De wereldkampioen van 2007 zit inmiddels vijf seizoenen bij Scuderia Ferrari en is blij dat hij zijn carrière waarschijnlijk zal beëindigen in Italiaanse dienst: “Voor mij gaat de droom nog even verder nu ik bijgetekend heb bij dit team. De Scuderia is mijn familie. Zoals ik altijd gezegd heb, hier wil ik mijn loopbaan beëindigen.”

Räikkönen beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen. Eén keer haalde de Fin het podium, een tweede plaats in Bahrein. De komst van Vettel bij Ferrari zorgde bijna dat Räikkönen op een zijspoor raakte.

Ferrari hield echter vertrouwen in Räikkönen, zo liet teambaas Maurizio Arrivabene meermaals weten. In een verklaring zegt Arrivabene: “Dit laat zien dat wij een groot vertrouwen hebben in Kimi en ik verwacht dat het vertrouwen beloond gaat worden.” Volgens Arrivabene is het tevens een teken van stabiliteit in het team: “Het verlengen van Kimi’s contract laat zien dat het goed zit met de stabiliteit. Dit is onze richtlijn, ook gezien de goede relatie tussen Sebastian en Kimi.”

Met het bijtekenen van Räikkönen bij Ferrari blijft Valtteri Bottas zo goed als zeker bij Williams.

Hieronder de korte verklaring van Ferrari:

Foto: Scuderia Ferrari