Moto2: Riante overwinning voor Zarco

Een bijna-highsider in de tweede ronde kostte titelverdediger Tito Rabat de winst in de Moto2-race. De Spaanse kampioen was het beste gestart en had de leiding genomen in de wedstrijd, maar door zijn zwieper, die maar net goed afliep, kon zijn aanstaande opvolger Johann Zarco de kop pakken om die niet meer af te geven. 

De Fransman pakte zodoende zijn vierde overwinning van het seizoen, bouwde zijn voorsprong in het klassement nog verder uit en gaf Rabat meesterlijk het nakijken. De nummer 3 in de race, Moto2-rookie Alex Rins, moest in het klassement een plaatsje prijsgeven en staat nu derde.

Nadat Zarco de leiding had overgenomen van Rabat, was de spanning er af. De ervaren Fransman, die lonkte naar een overstap naar de MotoGP, hield een keurige marge van ruim een seconde strak onder controle. Rabat kwam in de slotfase nog wel onder druk te staan van Rins, maar hield de debutant op de finish 0,3 achter zich.