Vader van Jules Bianchi pessimistisch over herstel

Jules Bianchi’s vader Philippe zegt dat hij momenteel pessimistischer is over de kansen op herstel van zijn zoon Jules. De Franse Marussia-coureur crashte vorig jaar tijdens de Grand Prix van Japan op een bergingskraan en verkeert sindsdien in coma.

In een interview met France Info vandaag zei Philippe Bianchi dat de situatie niet bemoedigend is. “Het is ondraaglijk, het is een dagelijkse marteling,” zei Philippe Bianchi. “We hebben soms het gevoel alsof we gek worden, want voor mij is het zeker erger dan wanneer hij was overleden. We kunnen hem ook niet méér helpen dan dat we al doen”

Geen significante vooruitgang

Voor het herstellen van een ongeval zoals dat van Bianchi zou significante vooruitgang binnen de eerste zes maanden te zien moeten zijn, iets dat er in zijn geval niet lijkt te zijn. En hoewel Bianchi senior vertelt dat zijn zoon in staat is om bijvoorbeeld de hand van de mensen naast hem te voelen, is hij niet zeker of dat bewust gedrag is of gewoon een reflex.

“De tijd tikt door en ik ben nu minder optimistisch dan dat ik twee of drie maanden na de crash was. Toen konden we nog hopen op meer vooruitgang,” legde hij uit. Hij voegde eraan toe: “Op een gegeven moment moet je met beide benen op de grond staan en beseffen hoe ernstig de situatie is.”

Mogelijk nieuwe problemen na herstel

En ook is het ontwaken uit een coma een wonder op zich, het kan volgens zijn vader ook weer nieuwe problemen opleveren. “Als hij dan een enorme handicap zou hebben, dan zijn we er vrij zeker van dat dat helemaal niet is wat Jules zou willen,” zei hij.

“We hebben het er over gehad. Hij zei ons dat als hij een ongeluk zou hebben zoals Michael Schumacher, en hij niet meer in staat zou zijn om te racen, dan zou het heel moeilijk voor hem zijn om dat te accepteren. Omdat het zijn leven was.”