Reactie Max Verstappen na kwalificatie GP Monaco

Max Verstappen, Scuderia Tro Rosso, kwalificatie Grand Prix van Monaco 2015

Na bij de trainingen en in de eerste twee kwalificatiesessies continu bij de top-zes te hebben gereden, was het resultaat bij de laatste sessie een tiende tijd voor Max Verstappen. Door de straf van Carlos Sainz, die uit de pits moet starten, begint Verstappen de Grand Prix van Monaco morgen als negende. Wat vond hij er zelf van?

Max Verstappen: “Ik ben teleurgesteld in de kwalificatie op P10 hier in Monaco. Q1 en Q2 waren goed, hoewel ik al begon te worstelen met de banden, maar in Q3 was het echt moeilijk om de banden op temperatuur te krijgen. Ik had totaal geen grip en begon de wielen te blokkeren en in mijn laatste run was ik slechts 8/100 sneller met een nieuwe set banden.”

“We moeten ervoor zorgen dat we dit uitzoeken en de reden ervan begrijpen. We zullen proberen om morgen in de race het meeste uit het resultaat van vandaag te halen, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Ik ga proberen om een goede start te maken en uit de problemen te blijven en hopelijk kan ik vechten voor wat meer punten,” aldus Verstappen.