Max Verstappen blikt vooruit op de Grand Prix van Monaco

images_Formule1_2015_nieuws-mei_Max_Verstappen_Toro_Rosso_Barcelona_test_februari_2015

De Grand Prix van Monaco wordt de eerste keer voor Max Verstappen op het stratencircuit van het prinsdom. Maar misschien kan hij dat nadeel een beetje compenseren met zijn voordeel: hij was afgelopen jaren de beste karter in de wereld. Wat verwacht Max Verstappen er zelf van?

"Een stratencircuit is altijd bijzonder. Ik heb nog nooit op dit circuit gereden, maar wel in Macau, wat denk ik een heel uitdagend stratencircuit is. Ik heb genoten van de ervaring daar en ik kijk dus uit naar Monaco. Het zal een andere aanpak vergen en je kunt niet zomaar aanvallen in de eerste vrije training. Je moet het geleidelijk opbouwen. Het belangrijkste is om zo veel mogelijk rondjes te rijden. Ik heb het gereden op de simulator en wat opvalt is dat het heel traag is."

Ik verwacht dat de verschillen tussen de teams in rondetijden hier veel kleiner zal zijn dan bij de andere races. De veranderingen aan de set-up gaan hier uiteindelijk niet het grootste verschil maken. Het is meer een zaak van wat je als coureur uit jezelf kan halen. In Monaco heb ligt het meer voor de hand dat je 2/10 van een seconde uit jezelf haalt in plaats van uit iets dat je met de auto doet".

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden