Grand Prix Spanje: Max reed maximaal

images_Formule1_2015_nieuws-mei_Max_Verstappen_Toro_Rosso_Grand_Prix_Spanje_race_2015

Teleurstelling was een beetje de hoofdtoon van de reacties op de Grand Prix van Spanje van Max Verstappen. Hij startte als zesde en finishte als elfde. Toch was het een goede race van Verstappen. Hij heeft maximaal gedaan wat momenteel het belangrijkste is: het uitrijden van races.

Zijn start was sterk en even lag hij zelfs vijfde, maar de auto's die hem in de ronden erna passeerden waren gewoon allemaal sneller. Daniel Ricciardo kwam er daarbij niet zomaar langs. Hij beet zich eerst stuk op de 17-jarige, die zich later qua snelheid alsnog gewonnen moest geven.

Ook het slotoffensief van teamgenoot Carlos Sainz was onverdedigbaar, vanwege de DRS die Sainz er makkelijk langs blies. Een vermogensprobleem aan het einde en een reset die Max moest doen hielpen niet echt. Tiende of elfde was een realistische klassering, de Toro Rosso haalde de finish en Max is weer een ervaring rijker.

Zijn auto was in de race blijkbaar niet zo in balans als de dagen ervoor. Daar zijn apart al weer lessen uit te trekken. En niet onbelangrijk: nog steeds staat hij elfde in het kampioenschap in een veld van 20 topcoureurs. Dat is een klassering waar veel fans vooraf voor getekend zouden hebben.

Nu kop op en door naar Monaco, waar de kwalificatie en de start het belangrijkste zijn van het hele jaar. En die twee dingen, die gingen allebei heel goed in Spanje voor Max Verstappen.

Foto's: Scuderia Toro Rosso

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden