Renault niet zeker voor Bahrein

(c) Renault Sport F1 Team

Motorenbouwer Renault Sport laat weten dat het voor de Grand Prix van Bahrein alleen een aantal tijdelijke reparaties aan de motoren voor Red Bull Racing en Toro Rosso heeft kunnen doen. Twee van de vier motoren haalden de finish niet afgelopen zondag in Shanghai. De oorzaak van het defect van een van die twee is nog niet gevonden.

Operationeel directeur Rémi Taffin. “We weten nu dat het falen van de motoren van Kvyat en Verstappen verschillende oorzaken heeft. Van één ervan weten wat het is. De andere is nog steeds niet volledig verklaard, maar we hebben tijdelijke reparaties gedaan voor Sakhir (Bahrein, red.).”

Renault Sport-baas Cyril Abiteboul (foto): “We hebben een aantal echte stappen vooruit gezet sinds Australië voor wat betreft prestaties en rijeigenschappen en het is frustrerend dat de problemen met de betrouwbaarheid in Shanghai dat verhullen.” Hij zei ook: “Vanwege de logistiek van de back-to-back races is een volledige garantie moeilijk te geven, maar we hebben verbeteringen gedaan om de race-stoppers zoals in China te voorkomen.”

De verwachtingen voor wat betreft de betrouwbaarheid zijn bij het team derhalve niet hoog. Het gaf eerder deze week aan pas bij de Grand Prix van Monaco op 24 mei aanstaande een significant betere motor te kunnen leveren.