GP China: Defecte auto nekt superrace Verstappen

images_Formule1_2015_nieuws-april_527734563_CM_4453a_AD8ACF4545EFA427B60F5CEF0B26E859

Vanaf pole position heeft Lewis Hamilton de Grand Prix van China gewonnen. Waar de Ferrari's in het begin van de race nog bij de Mercedessen leken aan te haken, liep het verschil gaandeweg de race toch op. Ook Nico Rosberg moest op een gegeven moment acht seconden toegeven en finishte uiteindelijk als tweede. Sebastian Vettel complementeerde het podium als derde.

Max Verstappen in zijn Toro Rosso was echter de coureur die het meest imponeerde vandaag met meerdere fraaie inhaalacties. Een defect aan zijn auto beëindigde helaas zijn supperrace op drie ronden voor het einde.

Gestart vanaf de 13e plaats pakte Verstappen bij de start al twee posities. Vervolgens werd met een fraaie inhaalactie Daniil Kvyat opzij gezet. Volgende rijders die de inhaalkunsten van Verstappen mochten aanschouwen waren beide Sauber-coureurs. Zowel Marcus Ericsson als Felipe Nasr werden op hetzelfde punt moeiteloos uitgeremd door de snelle Limburger.

De laatste die gepasseerd werd door Max Verstappen was de Mexicaan Sergio Perez in zijn Force India. Na een achtervolging van vijf ronden mocht ook hij de Toro Rosso binnenlangs zien steken. Met nog drie ronden te gaan werd de opmars van het 17-jarige talent abrupt gestopt. Op het rechte eind verscheen er rook in de Toro Rosso en was de race voor Verstappen voorbij. De safetycar kwam op de baan en de laatste drie ronden werden door de rest van veld in ongewijzigde posities afgelegd.

UITSLAG GRAND PRIX VAN CHINA 2015

Finish achter de safetycar

1 Hamilton

2 Rosberg

3 Vettel 

4 Raikkonen

5 Massa

6 Bottas

7 Grosjean

8 Nasr

9 Ricciardo

10 Ericsson

11 Perez

12 Alonso

13 Button

14 Sainz

15 Stevens

16 Merhi

17 Verstappen 

DNF Maldonado

DNF Kvyat

DNF Hulkenberg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden