Toro Rosso gaat weer tiener testen

images_Formule1_2015_nieuws-april_Pierre_Gasly_Frankrijk

De Franse 19-jarige coureur Pierre Gasly is de volgende tiener die de kans krijgt bij Toro Rosso. In Barcelona mag hij ervaring opdoen in de STR10-bolide van Max Verstappen of Carlos Sainz. De test staat gepland voor mei aanstaande.

Pierre Gasly maakt al deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull. Zijn talent is al bewezen. Afgelopen jaar werd hij tweede in het World Series Renault 3.5 kampioenschap achter winnaar Carlos Sainz. Hij stond bij de 17 races die hij reed maar liefst acht keer op het podium, maar geen enkele keer op de hoogste trede. In 2013 won hij de Formule Renault 2.0 Eurocup. Toen scoorde hij drie zeges in 14 wedstrijden.

Afgelopen jaar werd Gasly al in verband gebracht met een stoeltje bij Toro Rosso, maar moest toezien hoe het Carlos Sainz was die teamgenoot van Max Verstappen werd. Dit seizoen staat hij op de startlijst van de GP2 bij het DAMS-team als teamgenoot van GP3-kampioen Alex Lynn.

De test in Barcelona staat gepland op 12 en 13 mei, na de Grand Prix van Spanje. Hoeveel dagen en in wiens auto hij gaat rijden, die van Sainz of van Verstappen, is nog niet bekend.